Blog single image

مکمل های غذایی باعث مسمومیت بیشتر مردم می شوند

اینکه ويتامين‌ها و مكمل‌هاي غذايي در قفسه فروشگاه‌ها در دسترس قرار دارند، به‌معناي آن نيست كه محصولات مذكور بی‌‌خطرند. يك پژوهش در مجله Journal of Medical Toxicology نشان مي‌دهد كه از سال 2005 تا 2012، میزان مسمومیت مربوط به مكمل‌هاي غذايي، 49 درصد افزايش يافته است. این افزایش پس از کاهشی تقريباً 9 درصدي در بین سال‌هاي 2002 تا 2005 رخ داده‌است كه دليل اصلي آن ممنوعيت Botanical ma juang (كه با نام Ephedra شناخته مي‌شود) توسط سازمان سرپرستي غذا و داروي ايالات متحده (FDA) بود كه با حملات قلبي و سكته مغزي ارتباط داشت.

مکمل‌های هومئوپاتي* (Homeopathic) در بيشترين تعداد تماس‌ها يعني 36 درصد از مجموع آنها دخيل بوده‌اند، درحالي‌كه مکمل‌های گياهي (Botanical) با 32 درصد و مكمل‌هاي هورموني (شامل ملاتونين براي كمك به خواب و تقويت‌كننده‌هاي هورمون‌هاي مردانه) با 15 درصد در رتبه‌هاي بعدي قرار داشته‌اند. تنها 5 درصد از مسمومیت به پي‌آمدهاي پزشكي جدي منتهي شده‌اند كه اكثر قريب به اتفاق آنها در بچه‌ها بوده‌است. محصولات انرژي‌زا و مکمل‌های گياهي بیشترین نقش را در بروز عواقب جدی داشته‌اند.
اگر فقط محصولات انرژي‌زا را بررسی کنید، درمی‌ یابید که اكثر موارد روي مردان بالاي شش سال تأثير گذاشته‌اند. همچنین از هر چهار مورد، يكي به‌طور عمدي در معرض چنين محصولاتي قرار گرفته بوده است. پژوهشگران مي‌گويند محصولات انرژي‌زا غالباً شامل تركيبي از كافئين با مواد ديگري از قبيل تائورين (Taurine)، گوارا (Quarana)، جينسنگ (Ginseng)، Ginkgo Biloba، L-Carnitine،
خار مريم و ويتامين B هستند. اين تركيبات به ایجاد بي‌نظمي تپش قلب، تشنج و تنفس سريع مربوطند. همچنين گزارش شده است كه نوشيدني‌هاي انرژي‌زا باعث ابتلاي يك مرد به هپاتيت شده‌است.