Blog single image

اشتباهات تغذیه ای که نباید در هنگام خستگی مداوم انجام دهیم؟

خستگی مداوم، واکنش بدن در مواقعی است که انرژی لازم و مورد نیازش را دریافت نمی‌ کند. در این میان عادت  های غلط غذایی به خستگی دامن می زند و باعث می شود شما انرژی کمتری در طول روز داشته باشید:

  1. کاهش مصرف کربوهیدراتهای ساده:  کربوهیدرات های ساده و قندهای تصفیه شده مانند ارد سفید و قند و شکر علاوه بر اینکه خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند باعث ایجاد خستگی و خواب آلودگی می شوند. کربوهیدراتهای ساده ابتدا باعث افزایش سریع قند خون و شادابی شده اما مجددا پس از مدت کوتاهی به سرعت قند خون را کاهش داده و احساس خستگی بیشتری خواهیم کرد. اما کربوهیدرات های پیچیده دارای فیبرهای غذایی خاصی هستند که از افزایش سریع قند خون جلوگیری کرده و در حفظ انرژی بالای بدن بسیار مؤثرند. بهتر است از برنج و غلات سبوس دار، بلغور و نان سبوس دار استفاده کنید.
  2.  پرهیز از مصرف صبحانه: شما ممکن است این عادت را داشته باشید که هر روز با نوشیدن یک فنجان قهوه یا چای خانه را ترک کنید و این کار باعث احساس خواب آلودگی در اواسط روز و اواخر بعد از ظهر خواهد شد. یک صبحانه مفید باید حاوی مواد پروتئینی و کربوهیدرات های پیچیده برای تعادل قند خون و ثبات انرژی در تمام طول روز باشد. چنین رژیمی بر سیستم گوارشی سنگین نبوده، به آرامی هضم می شود، سطح قند خون را حفظ کرده و در عین حال سیر کننده است.
  3.  حذف وعده های غذایی  خیلی از افرادی که برنامه های کاهش وزن را دنبال می کنند، به اشتباه یکی از وعده های غذایی خود را حذف می کنند. محققان کلینیک مایو هشدار می دهند که گرسنه ماندن بیش از ۴ ساعت بین وعده های غذایی منجر به افت قند خون و احساس فرسودگی و خستگی می شود. برعکس, یک رژیم غذایی سالم همراه با در نظر گرفتن میان وعده ها و خوراکی های کم کالریِ مفید از جمله میوه ها و سبزیجات فیبردار، از راهکارهای کاهش وزن موفق می باشد
  4. تکیه بیش از حد به قهوه: قهوه اگرچه برای داشتن صبحی شاداب تر و دور از کرختی مفید است اما اگر مصرف آن بخصوص در هنگام بعد از ظهر هم ادامه یابد، اثر معکوس روی خستگی خواهد داشت. پس سعی کنید به جای اضافه کردن قهوه به برنامه غذایی بعداز ظهر، مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی انرژی و سالم تر را در نظر بگیرید.
  5.  اجتناب کامل از گوشت قرمز: در مورد مصرفِ گوشت قرمز باید اعتدال را رعایت کنید و نباید از مصرف آن به طور کامل پرهیز کنید، زیرا گوشت قرمز منبع بسیار مفید از آهن است؛ آهن یک ماده معدنی است که کمبود آن در بدن منجر به کاهش اکسیژن رسانی به خون و ایجاد خستگی و ضعف می شود. مصرف گوشت قرمز را برای دو بار در هفته در رژیم غذایی تان در نظر بگیرید.
  6. اجتناب کامل از مصرف مواد قندی : اجتناب کامل از مصرف قندهای طبیعی مانند میوه ها و خشکبار منجر به کاهش سطح انرژی و تجربه خستگی و ضعف می شود. اما باید از مصرف قندهای ساده و حتی قند و شکر بکار رفته در مواد غذایی بسته بندی پرهیز کرد.دکتر سید حسین حسینی قابوس- بنیانگذار فیت اسمارت