Blog single image

تغذیه کودکان دبستانی(قسمت سوم)

دانش آموزان عزیز:

آیا می دانیدصبحانه ومیان وعده چه اهمیتی درسلامت شمادارد؟

براي اینکه سر کلاس درس را خوب بفهمید و تمرکز حواس داشته باشید لازم است در ساعات اولیه صبح مواد غذایی کاملی را مصرف کنید. یک صبحانه کامل عبارت است از نان همراه با برخی مواد غذایی دیگر مثل پنیر و گردو، تخم مرغ، کره و عسل یا مربا همراه با یک لیوان شیر.

تذکر: به جای گردو می توانید از کنجد یا پودر سنجد یا بادام یا فندوق یا پسته استفاده کنید.

مصرف میان وعده نیز براي شما دانش آموزان ضروري است البته در میان وعده ها هم باید از غذا هاي مفیدي که دوستان ما هستند مثل نان، شیر، میوه ها وسبزي ها، تخم مرغ، انواع مغزها(پسته، بادام، گردو، فندق  و کنجد) استفاده کنید.

عادات غذایی نا مناسب

دانش آموزان عزیز آیا شما عادات غذایی غلط را می شناسید ؟

برخی روش هاي غلط در برنامه غذایی وجود دارد که سلامت دانش آموز را در حال و آینده به خطر می اندازد. بعضی از این عادات غلط عبارتند از :

*استفاده نکردن بعضی غذاهاي مفید مثلا شیر و لبنیات، میوه و سبزیجات و یا گوشت

*مصرف زیاد غذا هاي پرچرب و سرخ کردنی

*مصرف غذاهاي شور و استفاده از نمک در سر سفره

*مصرف زیاد غذاهاي آماده مثل پیتزا، همبرگر، سمبوسه و،...

*مصرف نوشابه هاي گازدار

*مصرف زیاد انواع شیرینی، شکلات

*مصرف زیاد غذاهاي تند و پرادویه

*مصرف چاي همراه یا بلافاصله بعد از غذا

*مصرف همیشگی برنج به صورت آبکش

*مصرف زیاد غذاهاي کنسروي و عدم مصرف مواد غذایی تازه

دانش آموزان عزیز:

براي این که به بیماری های مختلف مثل سوء تغذیه، چا قی، کم خو نی،کوتاه قدي و ریزش مو در دوران کودکی و جوانی و بیمارهاي قلبی و عروق، دیابت، فشارخون، پوکی استخوان و سرطان ... در بزرگسالی مبتلا نشویم باید از کودکی به روش هاي درست تغذیه عادت کنیم .

روش هاي درست تغذیه

*استفاده روزانه از تمام گروه هاي غذایی

*عادت به صرف صبحانه کامل

*استفاده از نان سبوس دار یا برنج به صورت دمی در وعده هاي اصلی غذایی

*مصرف کم نمک یددار تصفیه شده

*مصرف غذاهاي تازه به ویژه سبزی ها و میوه تازه و ضد عفونی شده

*مصرف دوغ و آب میوه هاي طبیعی به جاي نوشابه

*مصرف غذاهاي آب پز و بخارپزتهیه شده با روغن کم به جاي غذا هاي پرچرب و سرخ شده

*استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی براي تفت دادن غذاها به جاي روغن هاي جامد هیدروژنه شده

*استفاده از تنقلات طبیعی مثل فندق، بادام، گردو، پسته وکنجد و یا جایگزین میوه  ها مانند خرما، انجیر خشک، قیصی، کشمش، مویز،توت خشک و یا برگه میوه ها در میان وعده های غذایی به جاي چیپس، پفک و شکلات

* عدم مصرف چاي حداقل نیم ساعت قبل از غذا ودو ساعت پس از غذا

*از مصرف هرگونه مايعات حتي آب نيم ساعت قبل از غذا تا یک ساعت بعداز غذا خودداري نماييد. و  روزانـه حــداقـل 8 ليــوان آب كـم كـم و جرعه جرعه ميــل نمـاييـد.

دکتر سید حسین حسینی قابوس- بنیانگذار فیت اسمارت