Blog single image

پیشنهادهایی برای جلوگیری از اضافه وزن در تعطیلات

بسیاری از ما که تجربه اضافه وزن در طول تعطیلات چند روزه را داریم، باید  واقف باشیم که در روزهای تعطیل، مدیریت وزن و اجتناب از اضافه وزن امکان پذیرمی باشد. به گفته محققان موسسه ملی بهداشت آمریکا، کسانی که دچار اضافه وزن در تعطیلات می شوند، گرفتار معضلی به نام چاقی مزمن نیز می گردند. اقداماتی برای پرهیز از کسب اضافه وزن در ایام طولانی تعطیل می تواند موثر باشد. برای اطمینان از این که وزنتان در یک مسیر باقی مانده است، خودتان را دو بار در هفته وزن کنید. بهتر است این کار با معده خالی و در ابتدای صبح و ناشتا انجام شود.

  1. ورزش صبحگاهی انجام دهید. این ورزش می تواند به شما کمک کند تا رفتارهای رژیمی بهتری را در تمام طول روز اتخاذ کنید و وسوسه شما برای مصرف خوراکی های با کالری و چربی بالا کاهش یابد. قبل از ورزش بهتر است یک قاشق غذاخوری عسل یا دو عدد خرما به همراه یک لیوان آب ولرم میل کنید.
  2. صبحانه کامل شامل پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده بخورید تا در طول روز احساس گرسنگی مداوم نداشته باشید. در تمام طول روز مطمئن باشید که سه گروه اصلی غذایی شامل میوه ها و سبزیجات، غلات کامل و همینطور پروتئین بدون چربی را دریافت کرده اید.
  3. روزانه ۱۵ دقیقه یوگا یا طناب زدن و یا ۳۰ دقیقه پیاده روی می تواند به تناسب اندام شما در روزهای تعطیل کمک کند.
  4. مصرف شکر و هر ماده غذایی که در آن شکر بکار رفته مانند نوشابه های گازدار و شیرین را از وعده های غذایی خود به تدریج حذف کنید.
  5. علاوه بر نوشیدن هشت لیوان آب در روز، گروه سبیزیجات را به رژیم خود اضافه کنید تا آب بدن شما تامین شود.
  6. در میان وعده ها از هویج استفاده کنید تا میل به خوردن بیش از حد را در شما از بین ببرد و یا آدامس بجوید. جویدن آدامس در بین وعده های غذایی میل به غذاهای شیرین و شور را کاهش می دهد.
  7. در میان وعده ها با مصرف موز، کیوی، توت فرنگی و ...پتاسیم بیشتری دریافت کنید.
  8. هر چهار ساعت یک بار در طول روز وعده های غذایی کوچک دریافت کنید تا سوخت و ساز بدنتان حفظ شود.
  9. خوردن غذای زیاد در وعده های کم اشتباه است.
  10. غذا را آرام بجوید و در صورت امکان از چنگال به جای قاشق استفاده کنید. هرچه سرعت غذا خوردن شما بیشتر باشد،  در مدت کوتاه ،غذای بیشتری وارد معده شما می شود.
  11. به جای انتخاب شیرینی و دسر از تنقلات سالم استفاده کنید.
  12. الکل به هیچ وجه ننوشید.
  13. استرس را از خود دور کنید. طبق مطالعات ترشح هورمون استرس در بدن باعث افزایش اشتها به ویژه در زنان می شود.
  14. به خود پاداش بدهید. در صورت عمل کردن به برنامه غذایی مشخص تان، به خود هدیه بدهید تا اراده شما در حفظ رژیم تان بالا برود.

  15. شب نشینی های طولانی نداشته باشید تا میل شما به مصرف تنقلات پر کالری بالا نرود.
  16.  برنامه خواب خود را تنظیم کنید. بدن افرادی که دیر به رختخواب می روند، حساسیت خود را نسبت به انسولین از دست می دهد و این روند خود راهی به سوی ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی است.

    دکتر سید حسین حسینی قابوس- بنیانگذار فیت اسمارت